söndag 24 februari 2013

Liberia, Rincón de la Vieja

Från Monteverde åkte vi vidare till Liberia, en bit norrut i landet. Vi var förberedda på ännu en ort med kyligare väder (och vind) men det var betydligt varmare i Liberia! Första dagen tog vi bussen till ett vackert vattenfall (catarata på spanska).


Syftet med vår resa till Liberia var att få besöka nationalparken Rincón de la Vieja. Som betyder ”den gamla kvinnans hörn”. Här finns självklart även en vulkan och risk för vulkanisk aktivitet!


I nationalparken fanns flera stora träd varav flera av dem egentligen var en slags parasit från början. Den har lyckats överleva genom att börja växa i trädtopparna på värdträdet och sedan vuxit nedåt. Så småningom kväver 'parasiten' värdträdet. Väldigt vackra träd!


Många vackra blommor fanns det också!


Första avstickaren från huvudstigen var mot 'Poza Rio Blanco'. Det fanns i alla fall en trappa...


När vi kom ut från skogen blev det en helt annan omgivning. Här ser vi havet och Nicoya-halvön.


Stigen mot vattenfallet och en av de många ödlor vi hörde och såg.


Äntligen framme vid det svala vattnet!


Underbar plats.


På väg tillbaka hörde vi hur det prasslade väldigt mycket i trädtopparna men vi såg inte vad det var. Vi gick vidare och hörde hur vi närmade oss ljudet. Det var fullt av Kapucinapor i träden!


Denna stora råtta (utan svans) såg vi flera gånger under dagen. Cirka 40 cm lång men söt!


Plötsligt var vi nära något som vi inte ville trampa på...


En 1,5 meter lång Kungsboa (Boa Constrictor)!


Eftersom det är ett vulkaniskt område såg vi även heta källor och bubblande lera. Här varnar de för att det kan vara mellan 75 och 106 grader varmt om man trampar på fel ställe.


Vid den bubblande leran luktade det inte hallonbåtar...(sulfat?)


Så här mycket bubblade det i leran.





The pictures and videos of this blog are property of 2outofoffice.blogspot.com. They are not to be subject of distribution without authorization of its owners.