onsdag 20 februari 2013

Costa Rica, Monteverde, Vulkan Arenal

Anledningen till att vi har tagit oss upp i bergen och till just Monteverde var för att få se området Arenal och kanske det viktigaste av allt, Costa Ricas mest aktiva vulkan, Arenal. 

Vi började resan mot området och vulkanen till häst. Eftersom det regnade blev vi utrustade
med tjusiga regnponchos. Här sitter vi på våra hästar, Panchito och Reggaeton. De har blivit tränade att endast reagera på ljud och hade inte ens betsel. Vilket gjorde att vår turledare kunde styra hästarna precis som han ville då vi inte direkt är några experter. Men det var en väldigt härlig upplevelse att få rida igen (efter cirka 20 år) och i dessa fantastiska miljöer! Vi såg även en vitnosad coati (näsbjörn) och ett antal fåglar.


När vi kom fram till Arenalsjön började det klarna upp. Där njöt vi av färsk ananas (mums!)Efter en båttur (privat, bara vi två på båten och 'kapten') och en liten tur med bil kom vi fram till parken Arenal. Vi möttes av denna trygga skylt...


Vi blev ganska förvånade av omgivningen vid vulkanen. Det vi hade förväntat oss var sten och ett kargt landskap, men vi möttes av detta! Vi såg även en Tucán, dock var det långt iväg så ni får nöja er med en bild från San Josés zoo! :)


Vid utsiktspunkten över den gamla lavafloden från 1992, Arenals senaste utbrott, fick vi en fin vy över vulkanen och dess karaktäristiska koniska form som faktiskt inte är så vanlig på vulkaner som har haft utbrott. Detta på grund av att toppen oftast försvinner när lavamassorna tränger upp.


I skogen fick vi även se ett cirka 400 år gammalt träd. Detta El Ceibo träd ska vara ungefär 40 meter högt och avslutas med en platt krona. 


Hemåt mot Monteverde (som betyder 'det gröna berget') blev det en längre båttur över Arenalsjön, med en fantastisk utsikt.

The pictures of this blog is property of 2outofoffice.blogspot.com and are not to be subject of distribution without authorization of its owners.

2 kommentarer:

 1. Ser fantastiskt ut! Markus på en häst var lite oväntat, det hade jag inte gissat. Och ni ser inte lite söta ut i era presenningar =)

  Man kan bara sitta här och drömma sig bort...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen helt fantastiskt, trots regnet! Men vi hade ju våra presenningar ;)

   Nu är ett nytt inlägg snart på gång!

   Ha det gott!

   Radera