onsdag 23 januari 2013

Baja California, Los Cabos

När vi först kom till Baja och flygplatsen i San José, letade vi efter en buss.
Vi var tyvärr lite otåliga och tog en taxi som blåste oss på nästan 500 pesos OCH körde oss till det dyraste stället i San José verkade det som.
Vi kollade inte ens vad det kostade där utan satte oss på en trottoarkant (tips från Johan att överallt så sitter ju mexarna själva, inget konstigt med det) sökte på nätet och hittade ett enklare B&B någon gata ifrån huvudtorget, hyrde in oss för 3 nätter.
När allt var klart med boendet tog vi en promenad mot havet till och hittade denna tjusiga bubblan, nästan direkt från Baja 500/1000 rallyn!


En gammal fin brandbil stod på brandstationen också, vi tror inte den används längre eftersom det växte ganska mycket under och runt om den, men man vet ju faktiskt aldrig här! =)


På kvällen gick vi ut för att testa den lokala tequilan och hittade då ett microbryggeri!
Baja Brewery, riktigt bra öl, gjord i IPA stil. Som alla bra ölhak hade de även bra burgare.


Eftersom hela anledningen att åka till Baja var att få se valar så kollade vi upp var det skulle finnas störst chans och det var dock i San Lucas, vi bodde i San José. Så vi kollade upp hur man tar sig dit med buss, hållplatsen låg nästan 20 minuter gång från vårt B&B men kostade däremot nästan ingenting. 27 pesos per person, alltså ungefär 15 kr och tog runt en halvtimme.

Här var det en helt annan historia mot vad vi var vana vid i Mexico City, ALLA pratade engelska med oss och ALLA ville sälja oss grejer, dra in oss i butiker eller restauranger.
Amerikanerna har verkligen förändrat detta stället med deras syn på turistmål.

Några promenader senare utmed hamnen och huvudgatan så hittade vi en valutflykt som vi blev intresserade av, diskuterade och prutade nåt så in i bänken och fick ett bra pris hos Cabo Escape med frukostbuffé och öppen bar, allt efter amerikanarnas önskemål.


Nöjda med vår deal sökte vi upp ett hak att äta på, vårt krav var att priserna skulle vara i pesos och INTE i USD som i princip alla ställen hade.
På en tvärgata en liten bit upp hittade vi ett mysigt ställe och maten var grym!


På utfärden från San Lucas, på väg mot valarna, ser man denna välkända formationen i klipporna, hittar man en broschyr om San Lucas så kan jag lova att denna är med.


Det tog ungefär 15 minuter innan vi såg den första knölvalen och flasknosdelfinerna som ofta färdas tillsammans med dem, särskilt då valarna är dräktiga eller har ungar med sig.
Man ser vanligtvis stjärtarna och ryggen på valarna, att de går upp med huvudet är ovanligt, men händer emellanåt.


 

  
På väg in tillbaka till San Lucas så stannade vi till vid Baja Californias sydligaste udde och detta är den sista landmassan.
Just nu ockuperad av ett sjölejon som viftade lite med sin stjärt för oss och vände sig lite grann.
  

Inne i hamnen igen så satt denna fågeln på en stolpe och spanade, nästan en meter hög så som den står här på bilden


Där guppade även runt många pelikaner varav denna var väldigt närgången och nyfiken.
Roliga fåglar det där...


Det allra häftigaste inne på bryggan fanns under båten som stod bredvid den vi kom in med.
Där låg ett sjölejon och tittade upp på oss, visst ser han ut precis som en liten hundvalp?


Vi bestämde oss för att ta en promenad ut emot udden där vi precis varit med båt och hittade en hel familj med jordekorrar som gillade våra nötter som vi kastade ut över klipporna, de blev modigare och modigare, ibland så nära som bara en meter ifrån nästan.


När vi fortsatte promenade ut mot udden hittade vi denna formationen i klippan, släng dig i väggen Hoburgsgubben (på Gotland) säger vi! Denna ser ut som en gubbe från alla vinklar.


Det var hela vår upplevelse av Baja och Los Cabos (som området längst ner i söder kallas).
Vi sitter just nu och har ätit brunch i Puerto Escondido efter vår tredje surflektion.
Innan vi kom hit hann vi besöka Puebla, mer om det i nästa inlägg, man kommer lite efter med tempot här i Puerto Escondido (tillsammans med en väldigt slö internetuppkoppling...)The pictures of this blog is property of 2outofoffice.blogspot.com and is not to subject to distribution without authorization of its owners.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar