torsdag 24 januari 2013

Puebla

Vi tog en helg i Puebla för att träffa Paco och hans familj. Åkte buss från Mexico city till Puebla, 
tog cirka 2,5 timme och Estrella Roja (bolaget) hade riktigt fina bussar och ett incheckningssystem för väskorna. Man fick ett nummer som även stod på väskan som sedan kontrollerades när man hämtade ut  väskan från bussen. De hade även säkerhetskontroll innan man steg på, precis som för flygplan. 

När vi checkat in på hotellet gick vi ut och åt samt testade en ny variant av tequila, el bandero (flaggan). Lime (grönt), Tequila (vit) och Tomatjuice (rött). Dessa tre skulle drickas (smuttas på) i denna ordning. Spännande kombination!


Fick även en liten gruppbild på restaurangen vi var på! Testade även Pueblas specialitet chalupas. Det var en typ av taco med kyckling. En med grön sås och en med röd salsa. Detta kom tyvärr inte med på bild, men gott var det!


Dagen efter tog vi en promenad i centrala delarna av Puebla. Det kändes som en småstad men det bor 4 miljoner (nästan halva Sveriges befolkning!) i denna stad. Vi fick även uppleva en känsla av våren. Kallt i vinden men riktigt varm sol, härligt!  

På torget låg denna katedral.Högt i tak och en gigantisk orgel, som lär vara den största i Latinamerika. 


Sedan gick vi på den lokala marknaden, både loppmarknad och traditionell. 
Hälge var såklart också med!
  

På kvällen bjöd Paco och Ale på grillfest. Väldigt trevligt! Plus att vi lärde oss lite nya fraser, som till exempel att toalett inte bara heter sanitarios utan även baño (som instrumentet). Det bjöds även på en god tequila El Capricho. All tequila här är godare än Sierra Tequila, som förövrigt inte ens finns i Mexico! 

Såklart blev det även lite salsa! På bilden syns både Ale och Paco. 

Thanks for a great evening! 

The pictures of this blog is property of 2outofoffice.blogspot.com and is not to subject to distribution without authorization of its owners.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar