onsdag 30 januari 2013

Puerto Escondido, Zicatela


Vi börjar komma in i "La Punta – style" (som vi kallar det) nu som består mest av surf, sol, bad, god mat och vila!


Vi har även besökt huvudstranden i Puerto Escondido, Zicatela. Väldigt mycket större vågor här men de bryter nästan direkt på stranden, vilket gör det svårt att till och med bada! Både starka strömmar och mycket vatten (och sand). Vattnet är säkert 25 grader varmt. När man surfar på morgonen behöver man ibland värma sig i vattnet eftersom luften är kylig!


Puerto Escondido och speciellt La Punta är hundarnas fristad. Helt underbart för hundälskare som oss! De flesta verkar må väldigt bra och har någon som tar hand om dem trots att de inte har halsband. När vi gick turiststråket i jakt på en bank inne i centrum fick vi sällskap av den här hunden. Det var till och med ett litet barn som frågade oss om det var vår hund och om han fick klappa!


En stor mexikansk specialitet är deras juicer. Stor skillnad i smak på frukten här! Kanske beror på att de får mogna på ett lite mer naturligt sätt... De här stora juicerna är de bästa vi druckit (hitintills).


Solnedgångarna här är helt fantastiska. Omkring klockan 18 är de som finast. Bjuder på en bild från Zicatela.


På väg hemåt mot La Punta fick vi syn på något i den mörka trappan. Eftersom det inte fanns någon lampa trodde vi först att det var en riktigt stor spindel som rörde sig framför våra fötter. Vi tog fram kameran och insåg att det inte var en spindel, det var en skorpion!


Skriv gärna om det är något mer som ni vill se bilder på!
The pictures of this blog is property of 2outofoffice.blogspot.com and is not to subject to distribution without authorization of its owners.

3 kommentarer:

 1. hej hej, det ser fint ut!! Stor kram sofie

  SvaraRadera
 2. hej hoppas ni har det bra kram pappa

  SvaraRadera
 3. Hej! Det är riktigt härligt här. Allt är bra, nu när Markus mår lite bättre igen.

  Kram // Erica

  SvaraRadera