söndag 27 januari 2013

Puerto Escondido


La Punta (som området heter där vi bor) välkomnade oss med 30 grader och sol. Inte helt fel med en vårdag i Puebla för att sedan åka till högsommaren! Bor cirka 100 meter från stranden med palmer, hängmattor och kaktusar. Vi har även åkt den lokala kollektivtrafiken, det finns två varianter. En som ser ut som en taxi men är mörkröd och vit (plus att man visst kan åka fler än fyra passagerare! Varför inte två i framsätet till exempel?) samt en som är en vit flakbil med blått kapell. Lite som häst och vagn, se bilden till höger nedan. Kostar i princip ingenting in till centrum, 5 pesos / person (cirka 3 kronor), för båda varianterna.


Bananer är inte helt ovanligt och självklart inte heller kaktusarna.


Första studenten (kallas de som lär sig surfa där vi bor) vi träffade kom från Sverige! Känns ovant att plötsligt bli förstådd och höra svenska. Sofia ska precis som oss vara ute och resa i ett halvår samt har en blogg: www.pursuit-of-life-satisfaction.com
Eftersom Sofia även kan spanska fick vi en hel sida full av hur man räknar, som vi pluggar på nu varje dag (Tack!!)

När det gäller engelska är det betydligt fler som kan det här än i Mexico city. Men det händer fortfarande att man behöver göra sig förstådd med enstaka spanska ord men det är ju det som är charmigt och lärorikt!

Vi hade vår andra surflektion på morgonen där vi tog lite bilder. Bilderna tagna från stranden fick vi från en fransman som kände igen mig på ett av caféerna när han tittade på sina bilder. Roligt! Den andra (i väntan på den perfekta vågen) och sista bilden (det graciösa avslutet) bevisar hur man oftast ser ut..


På kvällen åt vi och Sofia på en thairestaurang. Vi diskuterade en hel del angående skillnaderna mellan Sverige och Mexico samt vad vi måste uppskatta mer när vi kommer hem. Har redan börjat en lista som förmodligen kommer att fyllas på mer under resan! Två av de vi märker av mest är att inte ha dricksvatten i kranen och att inte ha tillgång till höghastighetsinternet, som högst har vi haft ca 50 kb/s, tillbaka på ett gammal 56.6 modem alltså...


Avslutar med fina VW-bubblan med Puerto Surfs (där vi bor och lär oss surfa) logotype!
Det finns förövrigt väldigt många just VW-bubblor i Mexico. Fick veta att de var väldigt populära när de först kom ut och alla köpte dem som sin första bil, sedan dess har de rullat.. Kan kanske bero på att de inte har lika mycket problem med rost som i Sverige?


The pictures of this blog is property of 2outofoffice.blogspot.com and is not to subject to distribution without authorization of its owners.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar