söndag 10 mars 2013

Isla de Caño

Från Bahia Drake, där vi bodde, gjorde vi en utflykt till ön utanför halvön Osa. Ön heter Caño eller Isla de Caño på spanska. Vi hade lite tur eftersom det var klart väder över ön denna dag, vilket det inte varit de senaste dagarna.


Utflyktens mål var självklart att snorkla. Rekommendation var att snorkla med tröja så att man inte skulle bränna sig (över hela ryggen i alla fall...)


Det första vi möttes av var dessa vackra fiskar och de var många!


Detta är en typ av ciklid, väldigt färgglada!Vi såg även ett stort stim. Några såg även en haj attackera delar av det (!)


Här är en fisk som påminner om Doris i Hitta Nemo :) Dock är detta inte en Palettkirurg, men en typ av kirurgfisk som är cirka 30 cm långa.En svart (med vita prickar) och en gul blåsfisk, väldigt söta!Papegojfisk, hanen är blå och honan är rödbrun. Till höger är det ännu en fisk från Hitta Nemo, Bubbles! 


Det kändes hela tiden som att simma i ett akvarium. Det fanns fiskar överallt! En väldigt härlig känsla. Dock blev det svårare och svårare att komma ihåg alla namn, tyvärr tror jag inte ens denna fisk nämndes av vår guide. Men den är väldigt vacker! Om ni vet vad detta är för fiskar tar vi tacksamt emot tips!Som avslutning såg vi även haj! Det var tre korallhajar (whitetip reef sharks) som simmade i samma område, riktig vackra! De blir inte så stora och dessa var cirka en meter långa.


På väg upp till båten igen! 

The pictures and videos of this blog are property of 2outofoffice.blogspot.com. They are not to be subject of distribution without authorization of its owners.

4 kommentarer:

 1. Ser riktigt härligt ut! Hoppas ni har det bra! / Honken

  SvaraRadera
 2. Det var riktigt härligt och vi har det kanon.
  Hoppas du har det gott också Honken.
  Erica hälsar här också såklart! ;)

  SvaraRadera
 3. Ny kamera ser jag:) Kram kram /sofie

  SvaraRadera
 4. Ja det stämmer bra Sofie!
  Vi fick tag i en "likadan", lite nyare och bättre bara. =)
  Härligt att kunna ta en massa bilder igen, man var ju helt förlorad utan en!
  Kram på dig!

  SvaraRadera